Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ananaslı Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Keşkül, krem şanti, ananas ve badem ile hazırlanan parfe.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ananaslı Parfe

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış konserve ananas
0,5 su bardağı iri kırılmış badem

Sos için:

2 dilim konserve ananas
1 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için:

2 dilim konserve ananas (küp şeklinde doğranmış)
Yaklaşık 10 - 15 adet kabuksuz badem

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Parfe karışımı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Soğuyan keşkülü ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine ananas ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Hazırladığınız keşküllü karışımı döküp yayın. Üzerini kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

2 dilim ananası püre haline getirin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Üzerine hazırladığınız ananaslı sosu dökün, ananas dilimleri ve bademleri sıralayıp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.