Antep Fıstıklı Kazandibili Parfe

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kazandibi ve krem şanti ile hazırlanan Antep fıstıklı parfe tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Kazandibili Parfe

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Taban için:

5 adet kedidili bisküvi
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
50 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1 yeşil limon kabuğu rendesi (lime)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kazandibinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine kazandibi karışımını ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

2

Tabanın hazırlanışı

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve uygun boyutlarda pişirme kağıdı kesip üzerine yapıştırın. Kedidili bisküvilerini mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine badem kırığı, Antep fıstığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı hafifçe bastırarak kalıbın tabanına yayın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan kazandibini ekleyin ve birlikte 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımın yarısını ayrı bir kaba alın. Kalan yarısına jel renklendirici, limon aroması ve Antep fıstıklarını ekleyip mikser ile 1-2 dakika daha çırpın. Ayırdığınız sade kazandibinin yarısını kalıba alın ve üzerini düzeltin. Antep fıstıklı karışımın tamamını üzerine alın ve yayın. En üste kalan sade kazandibini yayın. Streç film ile üzerini kapatın. Dondurucuya koyun ve 3-4 saat bekletin.

4

Servis

Parfeyi dondurucudan alın ve 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerini lime kabuğu rendesi ile süsleyip bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.