2,5 su bardağı süt, yumurta sarısı ve pudingi bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın içine ve yanlarına streç film serin. Kedidili bisküvileri iri parçalara kırın. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine puding ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine kedidili bisküvi ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve dondurucuda 5-6 saat bekletin.
Ahududuları bir kaba alın ve erimesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
Eriyen Ahududuları, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ahududulu sosu döküp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar