Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Mozaik Pastacıklar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tek porsiyonluk minik mozaik pastacıkları.

4 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Mozaik Pastacıklar

Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Mozaik Pasta
0,5 su bardağı süt
50 g tereyağı
0,5 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Süslemek için:

1 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Isıya dayanıklı kalıp (8-10 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpların içlerini streç film ile kaplayın.

2

Karışımın hazırlanışı ve şekillendirme

Süt ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alın, bekletmeden üzerine kakaolu karışım poşetini boşaltın ve 1 dakika karıştırın. Üzerine bisküvi parçaları ve Antep fıstıklarını ilave edip kaşık ile iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. Hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın ve üzerini düzeltin. Üzerini kapatıp dondurucuda 3-4 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Tatlıları dondurucudan çıkarın ve 5 dakika bekletin. Kalıplarından ve streç filmden çıkarıp servis tabaklarına alın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.