Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Arı Kovanı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çalışkan arılara pudingten kovan hazırladık.

Yaklaşık 7 - 8 porsiyon

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Arı Kovanı

Kovan için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağı süt
10 adet finger bisküvi (iri kırılmış)
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Kurabiye için:

2 - 2,5 su bardağı un
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı portakal suyu (buzdolabında soğutulmuş)

preparation

Hazırlanışı

1

Kovanın hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Üzerine bisküvi, fındık kırığı ve kayısıları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pudingi 12 cm çapındaki derin bir kalıba alın ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

2

Kurabiyelerin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Un, margarin, pudra şekeri, yumurta ve şekerli vanilini derin bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklinde değişik kurabiye kalıpları ile kesin. Arı olarak süsleyeceğiniz kurabiyeleri bıçak ile kesin, anten olarak kafa kısımlarına ikişer adet kısa kesilmiş kürdan batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme

Kurabiyeleri bitter glazür ve renkli süsleme tüpleri ile süsleyin.

Pudingi servis tabağına ters çevirerek kalıbından çıkarın.

1 su bardağı portakal suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 4-5 dakika çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun. Kubbe şeklindeki pudingin üzerine sıkarak arı kovanı şekli verin. Etrafına kurabiyeleri sıralayın.