Arı Kovanı

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çalışkan arılara pudingden kovan hazırladık.

Yaklaşık 7 - 8 porsiyon

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Arı Kovanı

Kovan için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağı süt
10 adet finger bisküvi (iri kırılmış)
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Kurabiye için:

2 - 2,5 su bardağı un
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Süslemek için:

50 g bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı portakal suyu (buzdolabında soğutulmuş)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kovanın hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Üzerine bisküvi, fındık kırığı ve kayısıları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pudingi 12 cm çapındaki derin bir kalıba alın ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

2

Kurabiyelerin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Un, margarin, pudra şekeri, yumurta ve şekerli vanilini derin bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklinde değişik kurabiye kalıpları ile kesin. Arı olarak süsleyeceğiniz kurabiyeleri bıçak ile kesin, anten olarak kafa kısımlarına ikişer adet kısa kesilmiş kürdan batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Kurabiyeleri çikolata ve süsleme glazürleri ile süsleyin.

Pudingi servis tabağına ters çevirerek kalıbından çıkarın.

1 su bardağı portakal suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 4-5 dakika çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun. Kubbe şeklindeki pudingin üzerine sıkarak arı kovanı şekli verin. Etrafına kurabiyeleri sıralayın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.