Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Armutlu Karamelli Kazandibi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cevizli, armutlu, karamel soslu kazandibi.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Armutlu Karamelli Kazandibi

Armutlu karışım:

3 adet armut
1 çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Kazandibi:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağı süt

Karamel sos:

3 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Armutlu karışımın hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını ayıklayın. Minik küpler şeklinde kesip geniş bir tavaya alın. Üzerine portakal suyu ve toz şekeri ilave edin. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocağı kısıp armutlar karamelize oluncaya kadar sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp üzerine cevizi ekleyin ve karıştırın. Kalıba alın ve kaşık ile tabanı kaplayacak şekilde yayın.

2

Kazandibi

Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 2 dakika karıştırın. Kalıptaki armutlu karışımın üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Karamel sos

3 yemek kaşığı toz şekeri küçük metal bir tavaya alın. Kısık ateşte karıştırmadan eriyinceye kadar bekletin. Şeker eriyip karamel rengi olduğunda üzerine tereyağı ve kremayı ekleyin. Sertleşen şeker eryinceye kadar kısık ateş üzerinde karıştırın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

4

Süsleme ve servis

Tatlıyı buzdolabından çıkarın. Bıçak ile kare şeklinde dilimleyin. Dilimleri spatula ile armutlu kısımları üstte kalacak şekilde ters çevirerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine karamel sosu döküp arzuya göre ceviz ile süsleyin ve servis yapın.