Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Armutlu Kup

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Crème Olé ile hazırlanan tarçınlı, karanfilli armutlu kup tarifi.

Yaklaşık 4 - 5 kup

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Armutlu Kup

Armutlu karışım:

2 - 3 adet armut
2 adet kabuk tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
8 - 10 adet karanfil
8 - 10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 çay bardağı su

Crème Olé:

1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Çikolata Parçalı & Vanilinli
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Dolgu:

0,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun, iri küpler şeklinde kesin ve geniş bir tencereye alın. Kabuk tarçınları iri parçalara kırın ve armutların üzerine ekleyin. Toz şeker ve karanfilleri de ilave edin. Jel renklendiriciyi 1 çay bardağı suyun içine eritip armutların üzerine dökün. Orta ateşte hafif yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve tencerenin içinde soğumaya bırakın. 

2

Crème Olé ve kupların hazırlanışı

Crème Olé'yi 2,5 su bardağı soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Aralara hazırladığınız armutları ve ceviz parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.