Ayvalı Cevizli Turta

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastacı kremalı, ayvalı cevizli turta.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Ayvalı Cevizli Turta

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

2 adet ayva (küp şeklinde doğranmış)
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Dolgu

Ayvaları bir tencereye alın, su ve toz şekeri ilave edip orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Hamuru buzdolabından çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını pişirme kağıdı üzerine alıp merdane ile 24 cm çapında açın. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın.

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı açtığınız hamurun ortasına yaymadan koyun. Üzerine soğuyan ayvalı karışımı yaymadan kubbe şeklinde yerleştirin.

Diğer hamuru pişirme kağıdı üzerine alıp merdane ile 22 cm çapında açın. Açtığınız hamurun üzerini 1 cm çapındaki kalıp ile aralıklı olarak keserek delikler oluşturun. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte alıp ters çevirerek ayvalı karışımın üzerine kapatın. Pişirme kağıdını hamurdan ayırın. Taban hamurun dışta kalan kısımlarını üstteki hamurun üzerine doğru katlayarak kapatın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.