Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk suyu ekleyin ve ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice kuruması için mutfak havlusu üzerinde bekletin. Mantarları yıkayıp iyice kurulayın ve 2-3 mm kalınlığında dilimleyin.
Labne peyniri ve sütü bir kaseye alıp çatal ile iyice çırpın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine alın. Labne peynirli karışımı hamurun kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak sürün. Üzerine ıspanak yaprakları ve mantarı yerleştirin. Çam fıstıklarını ve kaşar peyniri rendesini serpin. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp ıspanakların üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay