Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Babam İçin

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Babalar günü için hazırlayabileceğiniz nefis bir pasta tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Babam İçin

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı iri kırılmış tuzsuz yer fıstığı

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
25 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
2 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Süsleme Kreması

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, un karışımı ve kakaoyu çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Sütü çırpma kabına alın üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastacı kremasını krem şantiye ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız krem şantili karışımın yarısını pandispanyanın üzerine yayın ve fıstıkların yarısını üzerine serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve kalan kremayı yayın. Fıstıkları üzerine serpin ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın.

5

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzeri için 3 yemek kaşığı pasta kreması ayırın ve kalanı ile pastanın kenarlarını kaplayın. Kırmızı ve sarı jel renklendiricileri bir kapta karıştırarak turuncu rengi elde edin ve ayırdığınız pasta kremasına ekleyin. Mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Elde ettiğiniz ten rengi krema ile pastanın üzerini kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Süsleme kremasını eliniz ile bir süre ezin. Yıldız uç takın ve bıyık, kaş ve saç çizin. Göz için çikolata parçası koyun ve servis yapın.