Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Çilekli Turta

(0)
2 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Öğütülmüş badem ile hazırlanan turta tabanı üzerinde çilek marmeladı.

Yaklaşık 12 - 14 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Çilekli Turta

Malzemeler:

125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta akı
0.5 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem

İç malzeme:

1 çay bardağı çilek marmeladı

Üzeri için:

0.5 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta akı, yarım yumurta sarısı, şekerli vanilin, tarçın ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp birlikte ayrı bir kaba eleyin, üzerine öğütülmüş bademi ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı diğer yumurtalı karışıma iki seferde ekleyerek mikserin hamur karıştırıcı uçları ile toplam 2 dakika çırpın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru kalıbın tabanına bastırarak yayın. Üzerine, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak çilek marmeladını yayın. Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri çilek marmeladının üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yarım yumurta sarısı ile sütü karıştırıp hamurların üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.