Bademli Pudingli Tart

(0)
2 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Karamel ipleri ile süslenen bademli pudingli tart.

6 - 7 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Pudingli Tart

Taban için:

2 su bardağı badem
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
2 yemek kaşığı bal
50 g eritilmiş tereyağı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Üzeri için:

0,5 çay bardağı toz şeker

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Bademleri mutfak robotuna alın. Üzerine pudra şekeri ve kakaoyu ilave edin, toz haline gelinceye kadar öğütün. Karışımı bir kaba alın, üzerine bal ve eritilmiş tereyağını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın. Eliniz ile bastırarak tabana ve kenarlara, 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın jelatini ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, çikolata parçalarını ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.

Süre sonunda hazırladığınız bademli tabanı buzdolabından çıkarın. Oda sıcaklığında olan pudingi içine dökün ve üzerini düzeltin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. 

3

Karamel iplerinin hazırlanışı

Yarım çay bardağı toz şekeri metal bir tencere veya tavaya alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Eriyip karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar bekletin. Karamelden tatlı kaşığı ile alın, yüksekten akıtarak ince karamel ipleri oluşturun. Kırılmamaları için fazla ezmeden eliniz ile toparlayarak pişirme kağıdı üzerine alın. Bu işlem sırasında karamel donarsa arada ısıtabilirsiniz. Tamamını bu şekilde hazırlayın.

Tartı hazırladığınız karamel ipleri ile süsleyin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.