Flag

Bademli Pudingli Tart

6 - 7 dilim
Orta
40 dk.
Karamel ipleri ile süslenen bademli pudingli tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban için
2 su bardağıbadem
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
2 yemek kaşığıbal
50 geritilmiş tereyağı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1 poşetDr. Oetker Jelatin
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
0,5 çay bardağıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Tabanın hazırlanışı

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Bademleri mutfak robotuna alın. Üzerine pudra şekeri ve kakaoyu ilave edin, toz haline gelinceye kadar öğütün. Karışımı bir kaba alın, üzerine bal ve eritilmiş tereyağını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın. Eliniz ile bastırarak tabana ve kenarlara, 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın jelatini ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, çikolata parçalarını ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.


Süre sonunda hazırladığınız bademli tabanı buzdolabından çıkarın. Oda sıcaklığında olan pudingi içine dökün ve üzerini düzeltin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. 

3

Karamel iplerinin hazırlanışı

Yarım çay bardağı toz şekeri metal bir tencere veya tavaya alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Eriyip karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar bekletin. Karamelden tatlı kaşığı ile alın, yüksekten akıtarak ince karamel ipleri oluşturun. Kırılmamaları için fazla ezmeden eliniz ile toparlayarak pişirme kağıdı üzerine alın. Bu işlem sırasında karamel donarsa arada ısıtabilirsiniz. Tamamını bu şekilde hazırlayın.

Tartı hazırladığınız karamel ipleri ile süsleyin ve servis yapın.