Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Yeni Yıl Kurabiyeleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Eğlenceli yeni yıl kurabiyeleri.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Yeni Yıl Kurabiyeleri

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
2 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Süslemek için:

1 yumurta akı
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un, öğütülmüş badem, pudra şekeri ve yumurtayı bir kaba alın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakao, diğer parçasına yeşil jel renklendirici ilave edin ve yoğurun. Hamurların üzerlerini kapatın, buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda kakaolu hamuru tezgaha alın. Merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Geyik şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Bu arada yeşil renkli hamuru tezgaha alın. Merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Çam ağacı kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve aynı sürede pişirin.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırınını kapatmayın ve ayarını 120°C'ye düşürün.

3

Süsleme ve servis

Yumurta akını cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kurabiyeleri üzerlerini süsleyin ve fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.