Flag

Bahçıvan Kurabiyesi

28 - 30 adet
Orta
70 dk.
Rendelenmiş kaşar peyniri, taze soğan, maydanoz ve dereotu ile hazırlanan kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
5 adettaze soğan
0,5 demetmaydanoz
0,5 demetdereotu
150 gyumuşak margarin
1yumurta
1yumurta akı
1 tatlı kaşığıtuz
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
3 - 3,5 su bardağıun (elenmiş)
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarini bir kaba alın. Üzerine yumurta, yumurta akı, tuz ve kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Soğan, maydanoz ve dereotunu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.