Unu bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı, su ve portakal kabuğu rendesini ilave edip yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde kapatın ve buzdolabında 20-25 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 4-5 mm kalınlığında açın. Bal kabağı şeklindeki kurabiye kalıbı veya bıçak ile şekiller kesin. Şekillerin dışında kalan hamurları toparlayıp ikinci bir pişirme kağıdı üzerine alın ve aynı şekilde açıp kesin. Hamurların yarısına ağız ve göz yapın: Bıçağın ucu ile ikişer adet üçgen parça keserek gözleri, zikzak şeklinde keserek ağızları oluşturun. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsilerine alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı bir tencereye boşaltın. Düşük ısıdaki ocağa alın ve arada karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolata parçalarını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Düz olan kurabiyelere çikolatalı krema sürüp üzerlerine şekilli kurabiyeleri yapıştırın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler