Flag

Bal Kabaklı Cheesecake

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Zor
40 dk.
Hurma, ceviz ve kabak çekirdekli taban üzerinde bal kabaklı cheesecake
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban
150 ghurma
75 gkabak çekirdeği içi
75 giri kırılmış ceviz
2 - 3 yemek kaşığısüt
Kabaklı karışım
150 gkaju fıstığı
250 gayıklanmış bal kabağı
500 mlportakal suyu
1 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
1 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
2 yemek kaşığıbal
1 çay kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
3 - 4 dilimportakal
1 yemek kaşığıkabak çekirdeği içi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1

Tabanın hazırlanışı

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Kabak çekirdeği ve cevizleri mutfak robotuna alın ve öğütün. Üzerine hurma ve sütü ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.  Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Karışımı kalıba alın, kaşık ile bastırarak tabana yayın ve buzdolabında bekletin.

2

Kabaklı karışımın hazırlanışı

Kaju fıstıklarını mutfak robotunda iri parçalara kırın. Bal kabaklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Portakal suyu, kaju fıstıkları ve rendelenmiş bal kabağını bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika bekletin ve mutfak robotuna alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, vanilya aroması, bal ve tarçını ilave edin. Karıştırarak püre haline getirin. Buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Buzdolabının dondurucu kısmında 3 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Süre sonunda dondurucudan alın. Kalıptan çıkarın, portakal dilimleri ve kabak çekirdekleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.