Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bal Kabaklı Cheesecake

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hurma, ceviz ve kabak çekirdekli taban üzerinde bal kabaklı cheesecake

Yaklaşık 6 - 8 dilim

biraz zaman alır 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bal Kabaklı Cheesecake

Taban:

150 g hurma
75 g kabak çekirdeği içi
75 g iri kırılmış ceviz
2 - 3 yemek kaşığı süt

Kabaklı karışım:

150 g kaju fıstığı
250 g ayıklanmış bal kabağı
500 ml portakal suyu
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

3 - 4 dilim portakal
1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Kabak çekirdeği ve cevizleri mutfak robotuna alın ve öğütün. Üzerine hurma ve sütü ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.  Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Karışımı kalıba alın, kaşık ile bastırarak tabana yayın ve buzdolabında bekletin.

2

Kabaklı karışımın hazırlanışı

Kaju fıstıklarını mutfak robotunda iri parçalara kırın. Bal kabaklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Portakal suyu, kaju fıstıkları ve rendelenmiş bal kabağını bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika bekletin ve mutfak robotuna alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, vanilya aroması, bal ve tarçını ilave edin. Karıştırarak püre haline getirin. Buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Buzdolabının dondurucu kısmında 3 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Süre sonunda dondurucudan alın. Kalıptan çıkarın, portakal dilimleri ve kabak çekirdekleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.