Flag

Balık Pasta

Yaklaşık 10 - 15 kişilik
Orta
120 dk.
Balık şeklinde şirin bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Muffin
300 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
3yumurta
7 yemek kaşığısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 - 2 adetmuz
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gmargarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 40 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Muffinlerin hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Kağıt muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

Soğuyan pandispanyayı bıçak yardımı ile ortasından ikiye kesin. Bir tanesinin düz kenarını oyarak balık kuyruğu şekli verin. Daha sonra her ikisini de enlemesine ikiye kesin. Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Pandispanyaların arasına pastacı kreması sürün, muzları dilimleyip sıralayın ve üzerlerini kapatın.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Mavi jel renklendiriciden ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yarım pandispanyaları aralarında boşluk bırakarak uzun dikdörtgen bir servis tabağının iki ucuna yerleştirin. Üzerlerini pasta kreması ile şekilli sıkarak kaplayın. Muffinleri iki pandispanya arasına balık gövdesi şeklinde sıralayın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Sarı jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerini süsleyin.