Küp şeklinde kesilmiş ananasları süzgece alın ve çatal ile ezerek suyunu bir tabağa biriktirin. Posasını saklayın. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, karbonat, hamur kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, toz şeker ve esmer şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 3-4 dakika çırpın. Süre sonunda sıvı yağ ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika çırpın. Rendelenmiş havuç, ananas posası ve iri kırılmış cevizleri ilave edip düşük devirde kısa süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10-15 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Krem peynir, tereyağı ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile kısa bir süre, sulandırmadan çırpın. Ardından süzdüğünüz ananas suyundan 1 yemek kaşığı ve vanilya aromasını ekleyin, kısa bir süre daha çırpın. Tamamen soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Kremadan 2-3 tatlı kaşığını üzeri için ayırın, kalanını kekin arasına sürün. Ayırdığınız kremayı kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Üzerine ceviz serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta