* Baş Tacı
1,5 çay bardağı | un |
0,5 çay bardağı | Dr. Oetker Mısır Nişastası |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
100 g | yumuşak margarin |
1,5 çay bardağı | toz şeker |
3 | yumurta (orta boy) |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
1 poşet | Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding |
2 su bardağı | süt |
2 - 3 yemek kaşığı | Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları |
0,5 su bardağı | çekirdeksiz vişne |
1 paket | Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması |
50 g | yumuşak margarin |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
100 g | bitter çikolata |
2 - 3 yemek kaşığı | Dr. Oetker Kakao |
0,5 çay bardağı | frenk üzümü |
Ayarlanabilir yuvarlak pişirme çerçevesi (16-30 cm) |
Çerçevenin çapını 16 cm'e ayarlayın. İç kısmını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, mısır nişastası ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın, karıştırın ve eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine pudingin yarısını yayın ve çikolata parçalarının yarısını serpin. Vişnelerin de yarısını sıralayın ve üzerine ikinci kat keki kapatın. Kalan puding, çikolata parçaları ve vişnelerle aynı işlemi uygulayın ve son kat keki kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Uygun şekildeki ağaç yapraklarını yıkayıp kurulayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve fırça yardımı ile yaprakların üzerine sürün. Pişirme kağıdı üzerine sıralayıp donuncaya kadar bekletin. Bir kat daha çikolata sürün. Donunca aynı şekilde üçüncü katı sürün. Donuncaya kadar bekletin.
Pastayı buzdolabından çıkarıp üzerine süzgeç yardımı ile kaplayacak şekilde kakao serpin. Çikolataları yapraklardan dikkatlice ayırın ve pastanın üzerine batırın. Yaprakların aralarına frenk üzümü koyun.
Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır