Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baş Tacı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı pasta sevenler için nefis bir seçenek...

Yaklaşık 8 dilim

biraz zaman alır 100 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Baş Tacı

Hamur:

1,5 çay bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
0,5 su bardağı çekirdeksiz vişne

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağı frenk üzümü

Kalıp:

Ayarlanabilir yuvarlak pişirme çerçevesi (16-30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Çerçevenin çapını 16 cm'e ayarlayın. İç kısmını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, mısır nişastası ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın, karıştırın ve eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgu

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine pudingin yarısını yayın ve çikolata parçalarının yarısını serpin. Vişnelerin de yarısını sıralayın ve üzerine ikinci kat keki kapatın. Kalan puding, çikolata parçaları ve vişnelerle aynı işlemi uygulayın ve son kat keki kapatın.

4

Krema

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme

Uygun şekildeki ağaç yapraklarını yıkayıp kurulayın. Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan çıkartıp kenarından makas ile kesin ve bir kaseye boşaltın. Yaprakların üzerine fırça yardımı ile glazür sürün. Pişirme kağıdı üzerine sıralayıp donuncaya kadar bekletin. Kalan glazürü benmari yöntemi ile eritip yaprakların üzerine bir kat daha sürün. Donunca aynı şekilde üçüncü kat glazür sürün. Oda sıcaklığında donuncaya kadar bekletin.

Pastayı buzdolabından çıkarıp üzerine süzgeç yardımı ile kaplayacak şekilde kakao serpin. Glazürleri yapraklardan dikkatlice ayırın ve pastanın üzerine batırın. Yaprakların aralarına frenk üzümü koyun.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.