Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın
Süt ve kremayı bir tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Ananasın kabuğunu soyun. Ananas gülleri hazırlamak için 3 adet ince yuvarlak dilim kesin. Fırını üst ızgara ayarında 200°C'ye ısıtın. Ananas dilimlerini fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yarım yemek kaşığı toz şeker serpin ve fırının orta rafında 15-20 dakika pişirin.
Kalan ananası küçük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ananaslı karışımdan 1-2 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pastacı kremasının yarısını üzerine yayın. Bademlerin ve ananaslı karışımın yarılarını yayın, ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan malzemeler ile aynı işlemi uygulayın ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın.
Pasta kreması ve sütü mikser ile 3-4 dakika çırpın. Pastayı kaplayın, buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Beyaz kuvertürü mikrodalga veya benmari yöntemi ile eritin. 4 ayrı kaseye eşit miktarda paylaştırın. Her birinin içerisine farklı renklerdeki jel renklendiricileri ekleyin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine 2 farklı renkten yan yana birer tatlı kaşığı beyaz çikolata koyun, kaşığın tersi ile yayarak kalp şekli verin. Bu şekilde 2 adet kalp hazırlayın. Kalan renkli çikolatalar ile 7-8 cm uzunluğunda şekiller yapın. Buzdolabına alın ve 45 dakika bekletin.
Süre sonunda hazırladığınız renkli çikolataları pastanın üzerine dik olarak batırın. Hazırladığınız ananaslı karışım ve ananas güllerini de koyup servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta