Flag

Beyaz Çikolatalı Ananaslı Pasta

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Zor
60 dk.
Farklı renklerdeki çikolatalar ile süslenen ananaslı bademli pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1 adettaze ananas
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay bardağıiri kırılmış badem
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
150 gbeyaz kuvertür çikolata
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Pandispanya unu su ve yumurta ile tarifine göre çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Ananasın hazırlanışı

Ananasın kabuğunu soyun. Ananas gülleri hazırlamak için 3 adet ince yuvarlak dilim kesin. Fırını üst ızgara ayarında 200°C'ye ısıtın. Ananas dilimlerini fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yarım yemek kaşığı toz şeker serpin ve fırının orta rafında 15-20 dakika pişirin.

Kalan ananası küçük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

5

Şekillendirme

Ananaslı karışımdan 1-2 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pastacı kremasının yarısını üzerine yayın. Bademlerin ve ananaslı karışımın yarılarını yayın, ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan malzemeler ile aynı işlemi uygulayın ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın. 


Pasta kreması ve sütü mikser ile 2-3 dakika çırpın. Pastayı kaplayın, buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

6

Beyaz kuvertürün hazırlanışı

Beyaz kuvertürü mikrodalga veya benmari yöntemi ile eritin. 4 ayrı kaseye eşit miktarda paylaştırın. Her birinin içerisine farklı renklerdeki jel renklendiricileri ekleyin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine 2 farklı renkten yan yana birer tatlı kaşığı beyaz çikolata koyun, kaşığın tersi ile yayarak kalp şekli verin. Bu şekilde 2 adet kalp hazırlayın. Kalan renkli çikolatalar ile 7-8 cm uzunluğunda şekiller yapın. Buzdolabına alın ve 45 dakika bekletin.

Süre sonunda hazırladığınız renkli çikolataları pastanın üzerine dik olarak batırın. Hazırladığınız ananaslı karışım ve ananas güllerini de koyup servis yapın.