Flag

Baykuş Kurabiye

Yaklaşık 15 - 20 adet
Orta
60 dk.
Baykuş şeklinde tereyağlı kurabiyeler. Şans kurabiyeleri size şans getirsin...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
150 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağıun
Üzeri için
10 - 15 adetbadem
Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Baykuşların gagalarını oluştururken kullanmak için bademleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin ve unu bir kaba alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile daireler kesin. Bu dairelerin kenarlarından su bardağı ile birer parça keserek baykuş kafası şekli oluşturun. Hamurdan küçük parçalar koparın, göz şekli yapmak için yuvarlayın ve bademler ile birlikte hamurların üzerine yerleştirin. Çikolata parçaları ile göz bebeklerini yapın. Çatal yardımı ile alt kısımlarına hafif çizgiler oluşturarak baykuş görüntüsü elde edin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın.