Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bir Demet Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Acı badem aromalı kurabiyeler..

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bir Demet Kurabiye

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
125 g yumuşak margarin

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, acı badem aroması ve margarini ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurun ve 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Kalp hamurların köşelerine 1-2 mm çapında delikler yapın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme

Kurabiyeleri süsleme glazürü tüpleri ile süsleyin. Köşelerdeki deliklere renkli kurdeleler geçirerek birbirine bağlayabilirsiniz.