Flag

Böğürtlenli Kazandibi

8 - 10 kişilik
Orta
140 dk.
Kek tabanı üzerinde böğürtlenli bademli kazandibi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
50 gyumuşak margarin
0,5 su bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Islatmak için
0,5 çay bardağısüt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağısüt
1 su bardağıböğürtlen
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp üzerine yarım çay bardağı sütü kaşık ile dökün.

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Sütü tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Üzerine böğürtlen ve bademi ekleyip kaşık ile yavaşça karıştırın.


Böğürtlenli kazandibini kalıp içindeki kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.