Flag

Bülbül Konağı

Yaklaşık 30 adet
Kolay
80 dk.
Keşküllü milföy...pratik ve lezzetli bir tarif..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Milföy için
10 adetmilföy hamuru (kare)
2yumurta sarısı
Keşkül için
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Keşkül
Üzeri için
badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Milföyün hazırlanışı

Milföyleri dörder eşit kareye kesin. 30 tanesinin üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal yardımı ile bir çok yerinden delin. Geri kalan milföyleri 1 cm kalınlığında şeritler şeklinde kesip karelerin 4 kenarına ortası çukur kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Tekrar yumurta sarısı sürüp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Keşkülün hazırlanışı

Sütü bir tencereye koyup üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğutun.


Servisten önce keşkülü mikser ile 2 dakika çırpın, milföylerin içlerine doldurup badem ile süsleyerek servis yapın.