Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bülbül Konağı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Keşküllü milföy...pratik ve lezzetli bir tarif..

Yaklaşık 30 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bülbül Konağı

Milföy için:

10 adet milföy hamuru (kare)
2 yumurta sarısı

Keşkül için:

3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Keşkül

Üzeri için:

badem

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Milföyün hazırlanışı

Milföyleri dörder eşit kareye kesin. 30 tanesinin üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal yardımı ile bir çok yerinden delin. Geri kalan milföyleri 1 cm kalınlığında şeritler şeklinde kesip karelerin 4 kenarına ortası çukur kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Tekrar yumurta sarısı sürüp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Keşkülün hazırlanışı

Sütü bir tencereye koyup üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğutun.

Servisten önce keşkülü mikser ile 2 dakika çırpın, milföylerin içlerine doldurup badem ile süsleyerek servis yapın.