Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çatlak Kurabiye

(0)
4 70 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pudra şekerine bulanan kakaolu kurabiyeler pişerken yüzeyleri çatlayınca iki renkli desenler oluşuyor.

12 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çatlak Kurabiye

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek spatula ile karıştırarak yoğun bir hamur elde edin. Hamurun bulunduğu çırpma kabını streç film ile kapatıp dondurucuya alın ve 30 dakika bekletin. 

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Pudra şekerini bir kaseye alın. Süre sonunda hamurdan tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp tepside soğumaya bırakın.