Flag

Cevizli Baklava

Yaklaşık 15 - 20 porsiyon
Zor
420 dk.
Çıtır çıtır, kat kat nefis bir baklava tarifi.
Baklava'nın ismi Moğollara kadar uzanmaktadır... Daha sonraları Türkçe'den diğer dillere de geçmiş olan Baklava birçok ulusun mutfağında yer almakta. En son ise Topkapı Saray Mutfağı'nda bugünkü halini almıştır. 17. yüzyılın sonlarında ortaya çıkmış olan Baklava alayı geleneğinde; Ramazan ay...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)

Malzemeler

Şurup
3,5 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutamtuz
1,5 çay bardağısüt
1yumurta
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 çay kaşığılimon suyu
Açmak için
1 poşetDr. Oetker Buğday Nişastası
İç malzeme
2 su bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
100 gtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin, üzerine hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine süt, yumurta, sıvı yağ ve limon suyunu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru cevizden daha küçük parçalara bölerek 40 adet top elde edecek şekilde yuvarlayın. Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde her bir topu 14-15 cm çapında açın. Açtığınız hamurlardan 10 adedini, aralara nişasta serperek üst üste koyun. Daha sonra bu 10 adet hamuru hep birlikte açarak tepsi boyutuna getirin. Tepsiye alın ve üzerine ceviz serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde açın, aralara ceviz serperek tepsiye üst üste koyun.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Tepsideki baklavayı bıçak ile küçük dilimler şeklinde kesin. Tereyağını kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alın, dilimlediğiniz baklavanın üzerine kaşık ile yayarak her tarafına dökün. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

4

Şuruplama ve servis

Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 5-6 saat bekletip servis yapın.