Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cevizli Karamelli Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçalı puding dolgulu pasta.

yaklaşık 8 dilim

biraz zaman alır 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Karamelli Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
½ su bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2 su bardağı süt
½ su bardağı iri kırılmış ceviz

Islatmak için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı çözünebilir kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker

Krema:

3 yemek kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı çözünebilir kahve
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdını serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve esmer şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve elediğiniz un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve üstteki bombeli kısmını kesip çıkarın. Keki bıçak ile enlemesine üçe kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme

1 çay bardağı ılık sütü bir kaseye alın, kahve ve toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve kahveli sütün 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine pudingin yarısını yayın ve cevizin yarısını serpin. Üzerine ikinci kat keki kapatın ve kalan kahveli sütün yarısı ile ıslatın. Kalan pudingi yayın ve ceviz parçaları sıralayın. Son katı kapatın ve kalan kahveli süt ile ıslatın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Kremanın hazırlanışı

3 yemek kaşığı sıcak su ve 1 çay kaşığı kahveyi bir bardağa alıp kaşık ile karıştırın. Kahveli suyu ve 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın. Bir tatlı kaşığının tersi ile kremanın üzerinde şekiller oluşturun. Buzdolabına alın.

6

Süsleme ve servis

Pastanın üzerine ceviz parçalarını serpin. Üzerine karamel sosu döküp dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Cevizli Karamelli Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın