Cevizli Kesme Baklava

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Oklavanın üzerine rulo şeklinde sarılıp kesilerek hazırlanan baklava tarifi.

Yaklaşık 30 - 35 dilim

biraz zaman alır 100 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Kesme Baklava

Şurup:

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sirke
3,5 - 4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Açmak için:

1 poşet Dr. Oetker Buğday Nişastası

İç malzeme:

2 su bardağı öğütülmüş ceviz

Üzeri için:

150 g eritilmiş tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su ve sirkeyi bir kaba alın ve çatal ile iyice çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. İyice yoğurup üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her birini nişasta serpilmiş tezgahta 15 cm çapında açın. Açtığınız hamurların aralarına nişasta serperek 6 tanesini üst üste koyun. Bu şekilde 4 grup 6'lı hamur hazırlayın. Üst üste olan 6 hamuru oklava ile nişasta serperek çok ince açın. Açtığınız yufkanın üzerine ceviz yayın. Yufkayı oklavaya sararak rulo yapın. Oklavayı rulonun içinden çıkartın, bir bıçak yardımı ile ruloyu 3-4 cm eninde dilimleyin. Bu dilimleri fırın tepsisine sıralayın. Kalan 3 grup hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

3

Pişirme ve servis

Tereyağını kısık ateşte eritip baklava dilimlerinin üzerine yayın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve soğuk şurubu her tarafına dökün. Soğutup servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır