Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Toplar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Rom aromalı, cappuccinolu, bademli, cevizli kurabiye tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Toplar

Bademli karışım:

1 yemek kaşığı cappuccino
1 yemek kaşığı sıcak su
3 - 4 yemek kaşığı süt
2 su bardağı öğütülmüş badem
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
4 damla rom aroması

Üzeri için:

24 adet yarım ceviz
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Karışımın hazırlanışı ve pişirme

Cappuccinoyu derin bir kaba alın, üzerine sıcak suyu ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine süt, öğütülmüş badem, pudra şekeri ve rom aromasını ekleyip yoğurun.

Hazırladığınız karışımdan cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine üçer adet yarım ceviz batırın. Fırça yardımı ile su sürüp esmer şeker serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.