Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cheesecake (Süzme yoğurtlu)

(0)
4 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Süzme yoğurt ile hazırlanan nefis cheesecake tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cheesecake (Süzme yoğurtlu)

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 yumurta (orta boy)
50 g tereyağı

Krema:

3 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
2 - 3 yemek kaşığı limon suyu
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
750 g süzme yoğurt
3 yumurta akı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp 2-3 dakika bekletin. Yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4-5 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Kremanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, limon suyu, toz halindeki pudingi ve süzme yoğurdu ilave edip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta akını ayrı bir kaba alın. Temiz mikser ucu ile kar haline gelinceye kadar 3 dakika çırpın. Tahta kaşık veya spatula ile yavaşça karıştırarak yumurta sarılı karışıma ekleyin. Kalıptaki tabanın üzerine döküp düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Cheesecake'i kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.