Flag

Çikolata Kaplamalı Wolke Kek

Yaklaşık 12 dilim
Kolay
200 dk.
Çikolatalı kaplaması ile Wolke havalara uçtu..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Wolke Çikolatalı
3yumurta
0,5 su bardağısüt
100 gyumuşak margarin
Üzeri için
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
100 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Wolke Çikolatalı
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, süt ve margarini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıbın içine dökün. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbı bıçak yardımı ile kenarlardan ayırın, kelepçesini çıkarın ve keki soğumaya bırakın. Soğuyan keki ters çevirerek düz bir tabağa alın ve pişirme kağıdını dikkatlice ayırın. Servis tabağını kekin üzerine kapatarak yeniden ters çevirin.

3

Kremayı bir kaba alın ve arada karıştırarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin.Kaynama başladığında ocaktan alıp iri parçalara kırdığınız çikolata parçalarını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında arada karıştırarak soğutun.Kekin üzerine dökün ve yayın. Yaklaşık yarım saat bekletip dilimleyerek servis yapın.