Çikolata Parçalı Fındıklı Kek

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kahveli beyaz çikolata sos ile servis edilen çikolatalı, fındıklı kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolata Parçalı Fındıklı Kek

Hamur:

80 g bitter çikolata
125 g yumuşak margarin
5 yumurta akı
1 tutam tuz
5 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı öğütülmüş fındık
1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolata ve margarini bir kaba alın, düşük ısıdaki ocakta karıştırarak eritin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

Yumurta aklarını tuz ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını toz şeker ve şekerli vanilin ile 4 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Öğütülmüş fındık, toz halindeki puding ve hamur kabartma tozunu karıştırıp karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. En son çırpılmış yumurta aklarını ilave edin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alın. 1 saat soğuttuktan sonra keki kalıptan çıkarın.

3

Süsleme ve servis

Beyaz çikolatalı sosu süt ile karıştırarak orta ısıdaki ocakta pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika sonra kahveyi ilave edin. Arada karıştırarak soğutun. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kekin üzerine şeritler şeklinde sıkın. Fındık kırığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.