Flag

Çikolata Parçalı Kremalı Dilimler

Yaklaşık 10 - 12 adet
Orta
160 dk.
İki kurabiye arası krema dolgulu dilimler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1yumurta
0,5 çay bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 goda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
100 gkuvertür çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, esmer şeker, şekerli vanilin ve tereyağını ilave edin. Elinizle yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Çikolata parçalarını ekleyin ve kısa bir süre daha yoğurun. Hamuru buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 4x7 cm boyutlarında dikdörtgenler şeklinde kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu

2,5 çay bardağı sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edin mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Ayrı bir çırpma kabında yarım su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. Hazırladığınız pastacı kreması ve krem şantiyi birleştirin ve vanilya aromasını ekleyin. Mikser ile 2 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Soğuyan kurabiyelerin yarılarının üzerine hazırladığınız dolguyu paylaştırın. Kalan kurabiyeleri üzerlerine kapatın. Buzdolabının derin dondurucu kısmında en az 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Servisten önce hazırladığınız tatlıları dondurucudan çıkarın ve yarılarına kadar çikolataya batırın. Donduktan sonra bekletmeden servis yapın.