Su, toz şeker ve limon suyunu tencereye alıp orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı ile eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yarılarına kadar dolduracak şekilde kuplara paylaştırın. İçlerine ahududuları atın, buzdolabına koyun ve donuncaya kadar 1-2 saat bekletin.
Ahududu, toz şekeri, su ve nişastayı bir tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve yavaşça karıştırarak soğutun.
Soğuyan kupları önce puding, sonra ahududulu sos ve tekrar puding koyarak doldurun. Sos ve ahududu ile süsleyin. Buzdolabına alıp yaklaşık 1 saat soğutun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar