Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çikolatalı Krokanlı Pasta

(5)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ceviz krokanlı karamelli pasta.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Krokanlı Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt

Krokan:

½ çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Krema:

½ çay bardağı toz şeker
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin

Ganaj:

½ su bardağı krema
100 g Dr. Oetker Kuvertür

Süslemek için:

40 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enlemesine üçe kesin.

3

Krokanın hazırlanışı

Toz şekeri geniş çelik bir tavaya alın ve kısık ateşte hiç karıştırmadan eritin. Bal rengi olduğunda cevizleri ekleyin, ocaktan alın ve karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince yayın ve soğumaya bırakın.

4

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Yarım çay bardağı toz şekeri metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda üzerine yarım su bardağı süt ekleyin. Sertleşen şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Çırpma kabına alın, üzerine kalan soğuk sütü ilave edin ve buzdolabında 15 dakika bekletin.

Donan cevizli krokanı bıçak yardımı ile küçük parçalar haline getirin. Kestiğiniz keklerin ilk katını servis tabağına alın. 1,5 su bardağı karamelli soğuk süt ve margarini çırpma kabına alın. Üzerine pasta kremasını boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan bir miktar alıp servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine krokanların yarısını serpin ve ikinci kat keki koyun. Bir miktar krema sürüp kalan krokanı serpin. Üzerine üçüncü kat keki kapatın ve krema ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

5

Ganajın hazırlanışı

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

6

Süsleme ve servis

Pastayı buzdolabından çıkarıp üzerine ganajı dökün. Çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çikolatalı Krokanlı Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın