Kuru kayısıları küp şeklinde doğrayın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, margarin veya tereyağı, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ekleyip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Kuru kayısı, portakal kabuğu rendesi ve kuru üzümleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Fındıkları ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 60 dakika
Keki fırından alın. 10 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vanilinli sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Sosu kekin üzerine dökün ve fındık kırığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta