Flag

Çikolatalı Sultan Lokumu Tatlısı

Yaklaşık 20 - 22 adet
Kolay
30 dk.
İrmik, süt ve krem şanti ile hazırlanıp Hindistan cevizi ile kaplanan ve çikolata ile süslenen tatlı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Sultan lokumu için
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıirmik
0,5 çay bardağıun
2,5 su bardağısüt
25 gtereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
Üzeri için
0,5 çay bardağıkrema
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1,5 çay bardağıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Karışımın hazırlanışı

Toz şeker, irmik ve unu tencereye alın. İyice karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın. 5 dakika bekletip krem şantiyi ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın. 35-40 dakika soğumaya bırakın.

2

Çikolatanın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, 1 dakika bekletip çikolata parçalarını ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme

Hindistan cevizini geniş bir tabağa alın. İki yemek kaşığı yardımı ile tatlıdan bir parça alıp Hindistan cevizinin üzerine alın. Tatlının üzerini kaplayacak şekilde eliniz ile Hindistan cevizi serpin ve tatlıyı avucunuzda nazikçe yuvarlayıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Üstlerine parmağınız ile bastırarak 2 cm çapında oyuklar oluşturun. Soğuttunuz çikolatayı düz uçlu krema sıkma torbasına veya pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve bu oyuklara sıkın. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.