Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Vegan Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bu vegan kek tarifinin lezzetine bayılacaksınız.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Vegan Kek

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları (70 g)
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (18x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın içerisine kenarlardan taşacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Esmer şeker, toz şeker, kakao, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine sıvı yağ, su ve unu ekleyip el çırpıcısı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı ilave edip karıştırmaya devam edin. İri kırılmış cevizleri ekleyin ve kısa bir süre daha karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.