Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilekli Parfe

(0)
5 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilek püresi, badem, bitter çikolata ve krem şanti ile hazırlanan parfe tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Parfe

Malzemeler:

300 g çilek
1 çay bardağı toz şeker
200 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

300 g çileği toz şeker ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. 200 g çileği de küçük küpler şeklinde kesin. Kalıbın içini streç film ile kaplayın.

2

Karışımın hazırlanışı

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2 dakika çırpın. Yarım çay bardağı pudra şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpın. Püre haline getirdiğiniz çileklerden üst süsleme için yarım çay bardağı ayırıp kalanını krem şantiye ilave edin ve yarım dakika çırpın. Üzerine küp şeklinde kestiğiniz çilekleri, iri kırılmış kabuksuz badem ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve üzerini kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 5-6 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Servisten 30 dakika önce dondurucudan çıkarın. Çilek püresi ve arzuya göre badem ve taze nane yaprakları ile süsleyip dilimleyin.