Flag

Cream Puff

15 - 20 adet
Orta
30 dk.
Şu hamuru ile hazırlanan ve çikolata parçalı dolgu kreması ile doldurulan yüzeyi çatlak toplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kakaolu hamur için
60 gtereyağı
1 çay bardağıesmer şeker
3 yemek kaşığıun
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
Hamur için
250 mlsu
130 gtereyağı
1 tatlı kaşığıtoz şeker
175 gun
4yumurta
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu için
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Kakaolu hamurun hazırlanışı

Tereyağı, esmer şeker, un ve kakaoyu bir kaba alıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki pişirme kağıdı arasında merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte dondurucuya alın ve donuncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika bekletin. 

2

Hamurun hazırlanışı

Su, tereyağı ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ısıdaki ocakta kaynatın. Unu kaynayan karışıma bir seferde ekleyin, oluşan hamuru sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. 

Dondurucudaki hamuru çıkarın ve 1 dakika bekletin. 3-3,5 cm çapındaki yuvarlak kalıp ile şekiller çıkarın ve tekrar dondurucuya koyun.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C


Soğuyan hamuru bir çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ilave edin. Toplam 3 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamurdan kaşık ile cevizden daha küçük parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Kakaolu hamurdan çıkardığınız yuvarlakları tepsideki hamurların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve servis

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Çikolata parçalarını mutfak robotuna alın, birkaç kez çalıştırıp küçük parçalar haline getirin. Soğuyan pastacı kremasını mikser ile kısa bir süre çırpın. Hazırladığınız çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan topları enlemesine ikiye kesin ve aralarına krema sıkın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.