Flag

Limonlu Vegan Tatlı

9 dilim
Orta
30 dk.
Bademli taban üzerinde zerdeçallı limon sulu pelte ve yaban mersini ile hazırlanan lezzetli bir vegan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kelepçeli kalıp (23x23 cm)

Malzemeler

Taban için
2 su bardağıtoz badem
2 - 2,5 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 2,5 yemek kaşığısu
Limonlu karışım için
1 su bardağılimon suyu
2 su bardağısu
0,5 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay kaşığızerdeçal
Üzeri için
10 - 15 adettaze yaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Tabanın hazırlanışı

Kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Toz badem, pudra şekeri ve suyu bir kaba alıp iyice karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile iyice bastırarak tabanına yayın. Buzdolabında bekletin.

2

Limonlu karışımın hazırlanışı

Limon suyu, su, toz şeker, mısır nişastası ve zerdeçalı tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 2-3 dakika soğutun. 

3

Üzerinin hazırlanışı

Yaban mersinlerini ikiye kesin. Bademli tabanın üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Ilık olan limonlu karışımı kaşık yardımı ile meyveler kaplanacak şekilde azar azar üzerine dökün. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.