Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dereotlu Kabaklı Kiş

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kremalı kabaklı, mayalı kiş tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Dereotlu Kabaklı Kiş

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
2,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı tuz
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı ılık süt

İç malzeme:

3 adet kabak (orta boy)
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı krema
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
0,5 demet ince doğranmış dereotu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

2 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Üzerine tuz, tereyağı ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve iki eşit parçaya bölün. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturun. Hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

2

İç malzemenin hazırlanışı ve pişirme

Kabakları 2-3 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Tavaya 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve bir sıra kabak dizin, orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Tavaya her seferinde yağ dökerek kabakların tamamını bu şekilde pişirin. Pişen kabakları soğumaya bırakın. Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine kabakları ilave edin ve karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Kişi fırından çıkarmanıza 10 dakika kala üzerine iki yemek kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirmeye devam edin.

Kişi fırından çıkarıp ılık olarak dilimleyerek servis yapın.