Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dolgulu Tuzlu Kurabiye (Poğaça)

(0)
5 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Farklı dolgu malzemelerle hazırlayabileceğiniz temel bir tuzlu kurabiye tarifi. Ev poğaçası tarifi arayanlar için ideal.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Dolgulu Tuzlu Kurabiye (Poğaça)

İç malzeme:

1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet ince doğranmış maydanoz

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
susam

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Rendelenmiş beyaz peyniri maydanoz ile karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp derin bir kaba eleyin. Margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve hazırladığınız iç malzemeden koyarak poğaça şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.