Flag

Domatesli Peynirli Pişi

Yaklaşık 10 adet
Orta
100 dk.
Dilim domates ve tulum peyniri dolgulu mayalı pişi tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
3,5 - 4 su bardağıun
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay bardağıılık su
1 su bardağıılık süt
2 yemek kaşığısıvı yağ
Dolgu
3 adetorta boy domates
1 su bardağırendelenmiş tulum peyniri
1 tatlı kaşığıkekik
Kızartmak için
2,5 - 3 su bardağısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin, üzerine hazırladığınız maya, tuz, ılık su, ılık süt ve sıvı yağı ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40- 45 dakika mayalanmaya bırakın.


Domatesleri 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Domates dilimlerini aralarında boşluk bırakarak hamurun üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine rendelenmiş tulum peyniri ve kekik serpin. İkinci hamuru aynı boyutlarda açın ve hazırladığınız domatesli hamurun üzerine kapatın. 10 cm çapında bir kalıp veya bardak ile dolgulu kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin. Kestiğiniz hamurları tepsiye sıralayın. Kalan hamuru tekrar yoğurun ve aynı şekilde hazırlayın. Hamurların üzerini bez ile kapatın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda kızgın yağda iki tarafları da pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.