Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Domatesli Peynirli Pişi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dilim domates ve tulum peyniri dolgulu mayalı pişi tarifi.

Yaklaşık 10 adet

pratik 25 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Domatesli Peynirli Pişi

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
3,5 - 4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolgu:

3 adet orta boy domates
1 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
1 tatlı kaşığı kekik

Kızartmak için:

2,5 - 3 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin, üzerine hazırladığınız maya, tuz, ılık su, ılık süt ve sıvı yağı ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40- 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Domatesleri 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Domates dilimlerini aralarında boşluk bırakarak hamurun üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine rendelenmiş tulum peyniri ve kekik serpin. İkinci hamuru aynı boyutlarda açın ve hazırladığınız domatesli hamurun üzerine kapatın. 10 cm çapında bir kalıp veya bardak ile dolgulu kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin. Kestiğiniz hamurları tepsiye sıralayın. Kalan hamuru tekrar yoğurun ve aynı şekilde hazırlayın. Hamurların üzerini bez ile kapatın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda kızgın yağda iki tarafları da pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.