Mayayı bir kaseye alın ve üzerine ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyin. Hazırladığınız mayayı, ılık su, zeytinyağı, tuz ve toz şekeri ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 35-40 dakika bekletin.
Kurutulmuş domates, dilimlenmiş zeytin ve zeytinyağını bir kaseye alıp iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını merdane ile 30x30 cm boyutlarında açın. Labne peynirinin yarısını üzerine sürün. Hazırladığınız dolgunun yarısını yayın ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Diğer hamuru kalan malzemeler ile aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine alın. Üzerlerini mutfak bezi ile kapatın ve 10 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurtaya sütü ilave edip çatal ile çırpın. Beklettiğiniz hamurların üzerlerini üç yerinden çapraz olarak 1 cm derinliğinde kesin. Üzerlerine sütlü yumurtayı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın ve dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi