Unu eleyin. Yarısını derin bir kaba alın, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz, yumurta, su, süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru tezgaha alın. Tereyağını azar azar ilave ederek her seferinde yedirinceye kadar yoğurun. Hamur her seferinde gevşeyip dağılacak ve yoğurdukça toparlanacaktır. Tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Cevizi toz şeker ile karıştırın. Kayısıları küçük küpler şeklinde kesin.
Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her birini 20x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine şekerli cevizi serpin, kuru kayısı ve üzümleri yayın. Geniş kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Birleşme yerlerini eliniz ile kapatın. Bu üç ruloyu birleşme yerlerini altta bırakarak yan yana koyun ve gevşek bir şekilde saç örgüsü yapın. Uçları alta doğru kıvırarak kalıba alın. Üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Sütü yumurta sarısına ekleyip çatal ile çırpın. Hamurun üzerine fırça ile fazla bastırmadan sürün. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi