Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elma Dolgulu Kurabiye

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dolgulu kurabiye arayanlar için ideal bir tarif. Tarçın, elma ve kuru üzümlü bir lezzet.

Yaklaşık 45 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elma Dolgulu Kurabiye

Dolgu:

3 adet elma (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
0,5 su bardağı fındık kırığı
0,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

Hamur:

150 g eritilmiş margarin veya tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, ceviz, fındık, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Margarin veya tereyağı, toz şeker, yumurta sarısı, süt ve sade kek karışımını derin bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru dört eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile birer cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın. Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Tepsiye alın. Üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.