Flag

Elma Dolgulu Kurabiye

Yaklaşık 18 adet
Kolay
70 dk.
Kurabiye tarifi denince ilk akla gelen klasik elmalı kurabiye tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
5 adetkırmızı elma (orta boy)
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 gyumuşak margarin
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları rendeleyip toz şekeri ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave edin ve karıştırın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, krema, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı ile daireler şeklinde kesin. Üzerlerine elmalı karışımdan koyup poğaça şeklinde kapatın. Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.