Flag

Elmalı Gül Muffin

12 adet
Orta
100 dk.
Elma dilimleri ile hazırlanan gül şeklinde muffin.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kayısı reçeli suyu yerine farklı reçel çeşitleri de kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Dolgu
2 adetkırmızı elma (orta boy)
1 adetlimon
Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığıtoz tarçın
1yumurta sarısı
1 çay bardağısüt
50 goda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıkayısı reçeli suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Elmaların hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soymadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp yarım ay şeklinde çok ince dilimleyin. Derin bir cam kaseye alın. Üzerlerine limonu sıkın. Elmaların üzerini geçecek miktarda kaynar su dökün ve yumuşaması için 8-10 dakika bekletin. Süre sonunda elmaların suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Kurumaları için havlu peçete üzerine sıralayın.

2

Hamurun hazırlanışı

Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Unu derin bir kaba alın. Üzerine hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, pudra şekeri, tarçın, yumurta sarısı, süt ve tereyağını ilave edin. Elinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30x35 cm boyutlarında açın. Kısa kenarından 2,5 cm genişliğinde 12 adet şerit kesin. Elma dilimlerini şeritlerin üzerine kabuklu kısımları hafif dışarıda kalacak ve uçları birbirinin üzerine binecek şekilde sıralayın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın ve elmaların kabuklu kısımları üste gelecek şekilde muffin kalıba yerleştirin. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp bekletmeden üzerlerine fırça yardımı ile reçel suyu sürün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kayısı reçeli suyu yerine farklı reçel çeşitleri de kullanabilirsiniz.