Elmalı Turta 2

(0)
4 12 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçınlı karanfilli elma dilimleri ile hazırlanan tereyağlı turta.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 30 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Turta 2

Hamur:

125 g soğuk tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı su
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

4 adet elma
0,5 su bardağı su
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
1 - 2 adet kabuk tarçın
4 - 5 adet karanfil

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, yumurta, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 25-30 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyun ve bir elmadan 8 dilim çıkacak şekilde kesin. Elma dilimlerini tencereye alın, üzerine su, toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Elma dilimleri yumuşayıncaya kadar orta ateş üzerinde pişirin. Süre sonunda elma dilimlerini dikkatlice bir tabağa sıralayın ve soğumaya bırakın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hamuru buzdolabından çıkarın, kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 20x25 cm boyutlarında açın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Soğuyan elma dilimlerini hamurun üzerine sıralayın. Diğer hamuru yeni bir pişirme kağıdı üzerine alın ve aynı boyutta açın. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp ters çevirerek elmaların üzerine koyun. Pişirme kağıdını çıkarın. Bıçak ile üst hamuru aralıklı küçük çizgiler şeklinde kesin. Üst hamuru kenarlardan dışa doğru hafifçe çekin, kenar kısımları hafifçe bastırarak alt hamur ile birleştirin ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın ve bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.