Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Erikli Aşure

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Aşurenizi erik ilave ederek hazırlayıp farklı lezzetler elde edin.

Yaklaşık 4 - 5 kase

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Erikli Aşure

Malzemeler:

2 - 3 adet kırmızı erik
1 poşet Dr. Oetker Aşure
3,5 su bardağı su

Süslemek için:

2 - 3 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı
1 - 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 adet kırmızı erik

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Erikleri iri küpler şeklinde kesin.

2

Aşurenin hazırlanışı

Suyu tencereye boşaltın, üzerine aşure poşetini ve erikleri ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 20 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Aşureyi kepçe ile kaselere paylaştırın.

3

Süsleme ve servis

Eriği ince dilimler şeklinde kesin. Aşureleri Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve erik dilimleri ile süsleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.